Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post TypeHanneke van der Linden

Coacht relaties

Neem meerdere mensen bij elkaar, breng ze onder in een team, een overleg of een persoonlijke relatie, en er gebeurt meteen van alles. Die dynamiek fascineert mij eindeloos. Wat gebeurt er nou precies tussen mensen? Waarom is de ene relatie succesvol en de ander niet? Die persoonlijke fascinatie zet mij ieder keer weer in beweging om te onderzoeken wat er tussen mensen speelt.

Van huis uit word ik gedreven door nieuwsgierigheid naar de ander. Die open houding heeft me in vele avonturen doen belanden. Met goede- en minder goede afloop, maar altijd met een leerervaring in de broekzak. Het heeft me een schat aan kennis en ervaring gebracht dat ik meeneem in mijn contact met de ander.

Mensen waar ik veel van leer zijn de Canadese klinisch psychologe Sue Johnson en de Amerikaanse psychiater Irvin D. Yalom. Johnsons theorie van EFT, de op hechting gebaseerde relatietherapie, geeft me gereedschap in handen. Yalom inspireert om in het contact met de ander te leren wie we zijn. Dat niets menselijks ons vreemd is; van diep ongenoegen tot een klaterende lach.

Want to know more?